Avicii har slutat som artist

Avicii, som egentligen heter Tim Bergling, är född i Stockholm 1989. Han är en DJ, remixare och musikproducent. 2006 började han att skapa housemusik mest som en hobby. 2008 började han att samarbeta med klubbarrangören Arash. Under 2010 släpptes flertalet singlar som alla blev framgångsrika i flera länder. 2011 samarbetade Avicii tillsammans med David Guetta på låten “Sunshine” och den blev nominerad till en Grammy samma år. Låten “Levels” släpptes 2011 och blev Aviciis stora genombrott. Han vann en Grammy för den låten i kategorin Årets låt. 2013 släppte han sin debutalbum och första singeln blev en succé över hela världen.

Avicii slutar som artist

I mars 2016 meddelade artisten Avicii att han skulle sluta att uppträda och endast fortsätta som musikproducent. Ett av skälen till att han slutar att uppträda som artist är att det tar för mycket av hans tid att turnera. Den tiden skulle han vilja ha till att fokusera på andra delar som intresserar honom och därför har han kommit fram till att han vill sluta med turnerandet. Han säger i sitt avskedsbrev till sina fans att han har vuxit som människa genom åren som Avicii och han har förstått nu vad han vill syssla med. Efter att ha slutat som artist fortsätter Avicii att producera musik åt andra.

Avicii och samarbeten

Avicii, som egentligen heter Tim Bergling, har haft en framgångsrik karriär som artist. Han började skapa musik 2008, mest för sig själv från början, och samarbetade med Arash. 2010 släppte han flera av sina framgångsrika singlar och sedan dess har han gått från klarhet till klarhet. Han meddelade under 2016 att han skulle sluta att uppträda som Avicii och endast fokusera på sin karriär som musikproducent. Han vill kunna ägna sin tid åt sina andra intressen. Avicii har samarbetat med många stora artister genom åren. Han har skapat låtar med artister som Wyclef Jean, Madonna och Coldplay. Dessutom har han samarbetat med andra DJ:s som David Guetta.

Leave a Reply

mts_truepixel