Lagra din musik säkert med hjälp av molntjänster

Du som producerar ny musik och kanske driver ett produktionsbolag vet att sådant tar upp rätt mycket plats på diverse servrar, något som kan vara lite bökigt. Det är dessutom viktigt att musiken sparas på ett säkert ställe och inte riskerar att läcka ut innan det är dags för släpp. Då är molntjänster lösningen för dig. I den här texten berättar vi hur det fungerar och vad du har att vinna på att byta till lagring på det så kallad molnet.

Vad är molntjänster?

Kanske har du någon gång hört det något diffusa begreppet molnet? Man säger till exempel att man sparar sina bilder eller sina dokument på molnet. Det innebär kort och gott att man inte sparar sitt material på en egen server, utan lägger materialet hos en annan part som ansvarar för det. På så sätt slipper man ha ett helt gäng egna servrar i en garderob. Nordlo är ett av de företag som erbjuder effektiva och säkra molntjänster till företagare. Det här kan vara en bra lösning oavsett om du driver en stor musikstudio eller om du arbetar med musikproduktion i skolan som ett projekt. Det är också bra för dig som har ett litet hemmakontor och därför inte så mycket utrymme för egna servrar. Bra med Nordlo är också att de har ett aktivt hållbarhetsarbete, något som är viktigt när fokuset är hårt på just olika molntjänsters koldioxidutsläpp och miljövänlighet.

Så byter du till en molntjänst

Låter det frestande att ansluta dig och ditt musikproduktionsföretag till en molntjänst? Det är inte konstigt eftersom efterfrågan på molntjänster bara blir större och större. Det kan dock vara lite skrämmande eftersom det är svårt att veta hur man ska gå tillväga. Även här är Nordlo en bra hjälp. De kan nämligen hjälpa dig att flytta din lagring till molnet. De följer med dig under hela förflyttningsresan och ser till så att allt fungerar korrekt. Du behöver alltså inte själv stå för att flytta allt ditt material.

Fördelar med att använda molntjänster

Anledningen till att molntjänster har blivit så populärt är att det finns mängder av fördelar med att använda dem. Här berättar vi om några av dem.

Det kan vara svårt att veta hur mycket lagringsutrymme man faktiskt behöver, vilket kan göra att det är svårt att investera i rätt mängd lagring. Använder du dig av molntjänster är det fina att du bara betalar för det utrymme du faktiskt använder. Du slipper med andra ord problemet med dyr lagring som står tom. Att lagra på molnet är också bra i ett säkerhetsperspektiv. Som liten företagare kan du nämligen ha svårt att bekosta den säkerhet som behövs, men en större molntjänst lägger mycket kompetenser och resurser på att hålla sina servrar säkra. Eftersom du bara betalar för det utrymme som du använder är det enkelt att bara skala upp eller skala ned det utrymme du behöver. Det gör också att molntjänster är utmärkta för den som precis startat sitt företag. Med en sådan till hjälp slipper man nämligen investera så mycket i lagring i starten, något som annars kan innebära en stor kostnad.

Leave a Reply

mts_truepixel