Ljudisolera för bästa inspelningsresultat

Drömmer du också om att åstadkomma en riktigt bra inspelning av din egen musik? Kanske är planen att publicera en demo på internet eller att mejla olika skivbolag och produktionsbolag? Eller kanske vill du bara spela in en låt i present till en vän eller till din partner?

Hur du lyckas med din inspelning

De som har råd kanske väljer att spela in sin musik i en proffesionellt utrustad studio. Men, om du inte har råd att göra ett sådant projekt kan du faktiskt åstadkomma en riktigt bra inspelning i ditt eget hem. Det kanske låter komplicerat, men det behöver inte vara svårare än ett bra program och en hyfsad dator samt någon form av mikrofon för att lyckas med en bra inspelning. Det krävs inte heller att du är en expert på att redigera din inspelning, utan oftast räcker det med ett filter eller två. Det beror förstås lite på vilken nivå du väljer att satsa på musikaliskt också.

Ett bra sätt att komma igång på är att införskaffa en mikrofon och/eller kablar så att du kan koppla din instrument direkt till din dator. Sedan är det en fördel att investera i ett bra inspelningsprogram, men det finns bra gratis-versioner också. Efter det är det egentligen bara att sätta igång och prova sig fram. Fast, det finns en aspekt som är bra att ha i åtanke redan från början. Hur undviker du att det slaskar in ljud från andra rum i ditt hus, ljud utifrån eller ljud från dina grannar? Jo, genom att investera i ljudisolering.

Mer om ljudisolering

Bra ljudisolering är A och O för att lyckas bra med din inspelning och för att det ska krävas så lite redigering som möjligt. Det vill säga, desto bättre kvalitet det är på materialet du spelar in, desto mindre tid behöver du lägga på att redigera ljudet. Då är det ett bra tips att investera i ljudisolering. För att få ett bra resultat behöver du ofta inte ljudisolera speciellt mycket. Om du behöver hjälp för att dämpa ljud hemma eller på kontoret hos Silentswede.se hittar du garanterat bäst produkter.

För att lyckas med sin inspelning kan det också underlätta om du behöver koncentrera dig när du övar på ditt instrument och/eller för att du ska kunna öva på ditt instrument utan att störa dina grannar i allt för stor utsträckning. På det sättet kan du öva och spela hela nätterna igenom utan att behöva oroa dig för vad din hyresvärd tycker.

Här kan du läsa om hur klubbar och restauranger har påverkats av bristen på bra ljudisolering. Den artikeln belyser också vikten av att investera i bra ljudisolering, oavsett om det gäller för hemmabruk eller i offentliga miljöer.

Leave a Reply

mts_truepixel