Kända svenska musikproducenter

Sverige är en nation som snart kan mäta sig med Storbritannien när det gäller musikexport, ett område som den brittiska unionen länge har dominerat. Särskilt om man bär i åtanke hur mycket mindre Sveriges befolkning är jämfört med Storbritanniens blir den svenska musikexporten imponerande. Det är dock inte bara tack vare talangfulla artister som svensk musik har lyckats så bra utanför Sverige. Det handlar till stor del även om de musikproducenter som lyckas hitta rätt artister och rätt låtar, och sammanfört dem.

En musikproducent som verkligen har gjort ett namn för sig både i och utanför Sverige är Max Martin, som egentligen heter Karl Martin Sandberg. Max Martin började producera musik under 1990-talet, och arbetade under den tiden med världsartister som Britney Spears, Celine Dion, Backstreet Boys och NSYNC. Senare har han också producerat musik för exempelvis Katy Perry, Justin Bieber, Ariana Grande, Pink och Pitbull.max_martin

En annan legendar inom den svenska musikbranschen är Ingela ”Pling” Forsman, som inte bara har gjort karriär som musikproducent genom åren utan också som artist, sångarrangör och sångtextförfattare. Hon är bland annat känd för att ha varit involverad i en mängd olika bidrag i Melodifestivalen (varav tre har vunnit). Forsman har också skrivit de svenska texterna till flera Disneyfilmer.

En annan mångsysslare inom musik är Anders Bagge, som på senare år blivit känd för att han är en av jurymedlemmarna i Idol. Bagge har varit allt från musikproducent och kompositör till textförfattare och musiker. Som producent har han bland annat gjort musik åt Madonna, Janet Jackson, J.Lo, Jessica Simpson och Enrique Iglesias.

Om du drömmer om att bli musikproducent, men du behöver ett startkapital för att komma igång, är det bästa sättet att få ihop det att spara en liten summa pengar varje månad. Om din ekonomi är så ansträngd att du inte har möjlighet att spara några pengar kan det vara en bra idé att kontakta Zensum, som är en privat lånerådgivare. Zensum kan till exempel hjälpa till med att omförhandla dina lån till bättre villkor, så att du får lägre räntekostnader. De pengar som du tidigare lade på räntor kan du sedan spara varje månad istället, och snart kommer du på det sättet att ha samlat ihop till ditt startkapital.

Leave a Reply

mts_truepixel