Anders Bagge – Sveriges mest kända musikproducent

Kompositör, sångtextförfattare, musiker och musikproducent. Anders Bagge är en man med många strängar på sin lyra. Han är född i Enskede och son till Sven-Olof Bagge och Lisbeth Bagge. Anders har två syskon, Annika Bagge och Stefan Bagge. Vidare har Anders varit gift två gånger, första gången med Laila Bagge (äktenskapet höll i sju år) och andra gången Sarah Johansson (äktenskapet varade i två år). Anders är numera förlovad med Johanna Lind som 1993 valdes till Fröken Sverige. Johanna var med och tävlade i samma omgång som den kända modellen Victoria Silvstedt.

Anders och Johanna har känt varandra i över 16 år och enligt dem själva var det vänskap som övergick i kärlek. Johanna arbetar som hudvårdsterapeut och är agent för det exklusiva hudvårdsmärket Natura Bisse. Johanna har en son sedan ett tidigare äktenskap. Det är inte många som har lyckat så bra i musikbranschen som Anders Bagge har gjort. Bagge har bland annat skrivit låtar till Céline Dion och Ace of Base. Som i alla branscher krävs finansiering för att bli framgångsrik. Vill du till exempel starta ett eget företag som Anders Bagge har gjort kan du vända dig till Capcito som arbetar med företagsfinansiering.

Smart finansiering när det behövs

1997 startade Anders Bagge Murlyn Music, ett bolag som har kommit att bli mycket framgångsrikt. Bolaget startades av Anders då han inspirerats av Denniz Pops bolag Cheiron Studios, vilka på den tiden var verksamma på Kungsholmen i Stockholm. Anders Bagge har bland annat skrivit och producerat låtar till ingen mindre än Madonna, Janet Jackson och Enrique Iglesias. Bagge har även varit medlem i bandet Legacy of Sound.

Bagge i TV-rutan

Bagge har under ett flertal år varit med som jurymedlem i den svenska talangtävlingen Idol. 2008, när Idol började sändas i Sverige satt även Laila Bagge och Anders Karlsson med i juryn. Jurykonstellationen har sedan kommit att omformas, och nu senast, i Idol 2017, bestod juryn av Anders Bagge, Niki Amino och Alexander Kronlund där den sistnämnde jurymedlemmen är en svensk låtskrivare och producent. I slutet på 1990-talet var Kronlund en del av Deniz Pops Cheiron studio.

Gillar sin snöslunga

Idag är Anders Bagge bosatt på Ekerö där han äger en stor villa med tillhörande mark. Enligt hans sambo, Johanna, är Anders väldigt förtjust i sin snöslunga och under vinterns mest snötäta dagar var det på snöslungan som Anders spenderade mestadels av tiden. Bagge är även väldigt förtjust i djur.

Tillsammans med sin Johanna har paret Bagge-Lind fyra stycken hundar. Bagge har under hösten figurerat i TV-rutan, inte bara som jurymedlem för Idol, utan även då han gjort reklam för Agria djurförsäkringar samt varit programledare för Kanal 7:s program Hemlösa hundar. I programmet för vi följa Anders då han tillsammans med Hundstallet kämpar för att ge hemlösa hundar ett nytt hem och en trygg tillvaro. Anders och Johannas yngsta hund heter Sonja. Anders Bagge gifter sig till sommaren med den före detta Fröken Sverige-kandidaten. Bröllopet äger rum i augusti.

Leave a Reply

mts_truepixel